![Johannisbeergelee Johannisbeergelee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28FBD860-4A7F-4180-A65B-C8CC4B6F4544/Derivates/7B448197-99FC-4142-8D00-BEB5E0B4AF9C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Johannisbeeren
- 200 g Wasser
- 300 - 400 g Gelierzucker 2:1 (Menge richtet sich nach der Saftausbeute)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2296 kJ / 542 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 128 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 Min
Aprikosen-Konfitüre
30min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30min
Erdbeerkonfitüre
30min
Mandarinen-Gelee
30min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Rhabarber-Konfitüre
30min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 Min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Kirschkonfitüre
25 Min