![Aprikosen-Konfitüre Aprikosen-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/71666d3c-95b1-43cf-b077-889ae7a4ca7f/Derivates/bc8fa1d0-5310-460d-b682-3e181de353cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Zitronensaft
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 621 kJ / 2602 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 144 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min
Himbeergelee pur
20 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 Std.
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Kirschkonfitüre
25 min