Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Zitronensaft
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 621 kJ / 2602 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 144 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30 min
Orangenkonfitüre
45 min
Kirschkonfitüre
25 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Erdbeer-Rhabarber-Konfitüre mit Basilikum
2 godz. 20 min
Mirabellen-Konfitüre
20 min
Erdbeer-Mango-Konfitüre
30 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Beeren-Mix-Konfitüre
1h
Birnen-Feigen-Konfitüre
25 min