Braisade d'agneau

Braisade d'agneau

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portions

Składniki

  • de raisins
    80 g
  • d'amandes
    50 g
  • de piment en poudre (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre frais épluché, en morceaux (2 mm)
    10 g
  • de gigot d'agneau, désossé en cubes (3 cm)
    500 g
  • de beurre
    15 g
  • de graines de cumin noir
    1 c. à café
  • de coriandre moulue
    1 c. à café
  • de paprika piquant
    1 c. à café
  • de poivre noir, moulu
    ½ c. à café
  • d'asafoetida
    1 pincée
  • de petits pains rassis en morceaux
    50 g
  • de garam masala (mélange d'épices grillées)
    2 c. à café
  • de sel
    2 c. à café
  • oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
    1
  • de farine de blé
    2 c. à soupe
  • d'huile végétale
    3 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 385 kcal / 1611 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...