
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de raisins
- 50 g d'amandes
- 1 c. à café de piment en poudre (opcjonalnie)
- 2 gousses d'ail
- 10 g de gingembre frais épluché, en morceaux (2 mm)
- 500 g de gigot d'agneau, désossé en cubes (3 cm)
- 15 g de beurre
- 1 c. à café de graines de cumin noir
- 1 c. à café de coriandre moulue
- 1 c. à café de paprika piquant
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 1 pincée d'asafoetida
- 50 g de petits pains rassis en morceaux
- 2 c. à café de garam masala (mélange d'épices grillées)
- 2 c. à café de sel
- 1 oeuf, de taille moyenne (53-63 g)
- 2 c. à soupe de farine de blé
- 3 c. à soupe d'huile végétale
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 385 kcal / 1611 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 20 g
- Błonnik
- 2 g