Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g boter
- 240 g water
-
1
tl gedroogde gist (4 g)
lub 10 g verse gist - 30 g basterdsuiker
- 500 g broodmeel
- 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5 dk
Snel brood
50 Min
Baguette / Stokbrood
3 Std. 45 Min
Boerenbrood
2 Std.
Speltbrood
1 godz. 45 min
Kerst stol
2 Std. 20 Min
Brood van gierstmeel
2h 35 min
Vijfzadenbrood
1h 50 min
Volkoren hamburgerbroodjes
2h 50min
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30min
Melkbrood
2 Std. 20 Min
Duo van zondagse vlechtbroodjes
2 Std. 10 Min