Pescado empapelado con puré de calabaza

Pescado empapelado con puré de calabaza

4.7 80 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • jugo de limón (1 limón)
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cilantro
  • 1 chile serrano desvenado
  • 1 cucharadita de paprika
  • ½ cucharadita de cúrcuma en polvo (opcional)
  • 1 cucharadita de sal y pimienta
  • 200 g de mantequilla
  • 4 filetes de pescado (150 g c/u aprox)
  • 4 cucharadas de vino blanco
  • sal gruesa y pimienta blanca, al gusto
  • 500 g de calabaza pelada y en trozos
  • 300 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porciones

Sód 2710.3 mg
Białko 136.7 g
Kalorie 9421.9 kJ / 2251.9 kcal
Tłuszcz 174 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 107.2 g
Węglowodany 39.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...