Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 120 g presunto cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 50 g azeite
- 500 g carne de vaca picada
- 25 g vinho branco
- 50 g água
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 750 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 328 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Batido de pêssego
5min
Bola rápida de carne
55 min
Queijo gratinado com batatas
1h
Pão em vasos
1 godz. 45 min
Gelado tiramisu
11h
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Empada folhada de carne
1 godz. 45 min
Gin fizz com espuma de lima
10min
Pastéis de massa tenra de alheira
35 min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2h 50min
Fogaça
3h
Regueifa da Páscoa
3h 15min