Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 120 g presunto cortado em pedaços
- 100 g cebola
- 50 g azeite
- 500 g carne de vaca picada
- 25 g vinho branco
- 50 g água
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 750 g massa folhada
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 328 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Patê de salmão
5min
Coxas de frango recheadas com alheira
40 min
Bôla de carne em vinha de alhos
8u.
Empada de Páscoa
5h 20 min
Molho holandês
10 Min
Árvore de Natal de profiteroles
1 Std.
Guisado de frango – na sanduíche
2 Std. 55 Min
Tarteletes de citrinos
2 godz.
Quiche de presunto e tomate
55 Min
Massa sablé de cacau
45 Min
Folar transmontano
3 Std. 50 Min
Empadas de frango e cogumelos
1 Std. 30 Min