Terrine de chocolate
TM6 TM5 TM31

Terrine de chocolate

4.4 (9 ocen)

Składniki

Terrine

  • Óleo q.b. p/ untar
  • 100 g açúcar amarelo
  • 2 claras de ovo
  • 4 - 5 gotas de sumo de limão (½ unid. aprox.)
  • 300 g natas
  • 200 g chocolate p/ culinária (44% cacau) partido em pedaços
  • 150 g manteiga
  • 25 g cacau em pó

Molho

  • 50 g noz
  • 50 g manteiga
  • 100 g açúcar mascavado claro
  • 100 g natas

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2709.9 kJ / 647.7 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
40.1 g
Tłuszcz
53.9 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Błonnik
4.3 g
Sód
45.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy