Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa branca
- Manteiga q.b. p/ untar
- 150 g leite
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 250 g farinha tipo 65
- 1 - 2 pitadas de sal
Massa de chocolate
- 175 g leite
- 25 g manteiga
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 30 g açúcar
- 245 g farinha tipo 65
- 10 g cacau em pó
- 1 - 2 pitada de sal
Ouriços
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 100 g chocolate de leite partido em pedaços
-
16
g passa de uva
lub 16 g pinhão cru -
8
amêndoas esmagadas
lub 8 nozes pecan esmagadas - 1 gema de ovo
- 1 c. sopa de água
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo da Avó Aldina
1u.
Bolo de laranja com tisana drenante
1u.
Bolo de iogurte, limão e baunilha com cobertura de iogurte
1u.
Bolachas com recheio de chocolate e menta
1u. 45min
Pãezinhos doces
3h
Bolachas crackers de farinha de milho
5 godz. 30 min
Bolachas integrais com creme de abacate
40min
Pão mediterrânico de quark e ervas
16 Std. 40 Min
Pão rústico
2u.
Genoise de chocolate
35min
Minibolos de chocolate
35min
Bolo de anos Baleia
6u.