Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pão ralado aromatizado
- 130 g sobras de pão em pedaços
- 15 g coentros
- 1 dente de alho
Massa
- 250 g farinha
- 250 g água
-
30
g manteiga
lub 30 g margarina vegetal - 5 g azeite
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g miolo de noz
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g requeijão
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Água q.b. p/ pincelar
- 1 ovo batido
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 744 kJ / 178 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas de grão com molho de tomate picante
45min
Nuggets de tofu
25min
Rissóis de polvo
1 Std. 30 Min
Pastéis de massa tenra de alheira
35min
Rissóis de camarão
1 Std. 30 Min
Pastéis de aveia e caju
1 godz. 50 min
Fritos de ervilha e hortelã
30min
Schnitzel de grão com arroz de tomate
40min
Ratatouille em massa folhada
50min
Empanadas de atum
1h
Arroz malandro de nabiças com rissóis de berbigão
4h
Hambúrgueres de feijão-preto
40min