Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 30 g d'huile d'olive extra vierge (à adapter)
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure sèche - 400 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- 60 - 80 g de poivron jaune, en dés (1 cm)
- 60 - 80 g de poivron rouge, en dés (1 cm)
- 500 g de champignons de Paris, frais, parés, en fines lamelles
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 2 piments rouges, frais, épépinés
- 20 g de lait, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One pot penne-poireaux
30 min
Gratin de pappardelle sauce bolognaise et ricotta
1j 30 menit
Goulache
1 godz. 5 min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10 min
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Menu : Filets de truite à la crème d'asperges, riz et glace aux fruits
1j
Gratin de pommes de terre
1h 10 min
Lasagnes aux asperges et champignons
2j
Mousse au thon
10 min
Burgers de boeuf et garniture au fromage
40 min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50 menit
Quiche aux tomates et mascarpone
1j 30 menit