Rissois de berberechos

Rissois de berberechos

4.0 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
24 unidades

Składniki

Relleno
  • 1000 g de berberechos frescos
  • agua
  • 5 cucharaditas de sal
  • 70 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 16 - 20 ramitas cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
    16 - 20 ramitas de perejil fresco, (hojas y parte del tallo)
  • 20 g de aceite de oliva
  • 250 g de agua
  • 75 g de leche entera
  • 90 g de harina
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
Masa
  • 250 g de harina
  • 400 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 100 g de mantequilla
Montaje
  • 1 chorrito de aceite de oliva
  • 3 huevos batidos
  • 200 - 250 g de pan rallado
  • 500 - 600 g de aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 5.9 g
Kalorie 678 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 17.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...