Kürbisgulasch

Kürbisgulasch

3.5 139 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    400 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • frischer Ingwer geschält, in Stücken
    5 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (5 cm)
    400 g
  • Kürbisfleisch ggf. geschält, in Stücken (5cm)
    700 g
  • Sonnenblumenöl
    20 g
  • Zucker
    ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    2 EL
  • Piment, gemahlen
    1 Msp.
  • Paprikapulver, edelsüß
    2 EL
  • Paprikapulver, geräuchert
    ½ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Bio-Orange
    ½
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    5 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Kümmel, gemahlen
    1 Msp.
  • Wasser
    650 g
  • Apfelessig
    10 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 235 kcal / 984 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 899 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...