Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)

Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)

4.6 138 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Erdäpfel, festkochend in Stücken
    100 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    3
  • Tomatenmark
    50 g
  • Weißkraut Strunk entfernt, in Stücken (4 cm)
    400 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Wasser
    550 g
  • Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
    1 EL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Variante)
    2 TL
  • Kümmel, ganz
    ½ TL
  • Paprikapulver, rosenscharf nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Sauerrahm
    4 EL
  • Zitronensaft, frisch gepresst nach Geschmack
    1 - 2 Spritzer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 177 kcal / 740 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...