Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 1 Eigelb
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Wasser
- ½ TL Salz
- 1 TL Vanillezucker
Guss
- 2 Eier
- 1 Eigelb
-
200
g Vin cuit
lub 200 g Birnendicksaft - 100 g Doppelrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1507 kJ / 361 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Käsewähe
1 Std. 15 Min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 Min
Cantucci
1h 50min
Moutarde de Bénichon (Chilbisenf)
40 min
Osterkuchen
1 Std. 45 Min
Räbensuppe
30 min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Vanille-Quark-Glacé
3sa
Bernerplatte
1 Std. 15 Min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 Min
Getränkter Zitronencake
1j 30 menit
Rüeblitorte
1h 10 min