Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 2 EL Olivenöl
- 600 g Wasser
- 4 Pouletschenkel, ohne Haut, ohne Bein und Knochen
- 6 Prisen feinkörniges Salz, nach Belieben
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen, nach Belieben
- 2 Prisen Koriander, gemahlen
- 2 Prisen Kreuzkümmel, gemahlen
- 1 Prise Jamaika-Pfeffer, gemahlen
- 10 - 15 Zwetschgen, getrocknet, entkernt
- 8 Feigen, getrocknet
- 250 g Griess (Weich- oder Hartweizengriess)
- 50 - 100 g Rosinen, alle Sorten
- 60 g Honig, nach Belieben
- 50 g Mandeln, geschält
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 3560 kJ / 851 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous mit Lamm und Gemüse
50 menit
Orientalischer Pouleteintopf mit Couscous
45 Min
Nasi goreng
50 menit
Poulet mit Ei und Mandelsauce
45 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Rind an Tamarindensauce mit Klebreis
8h 10 min
Pouletpfanne mit Safran und Orange
1 godz. 35 min
Mister Tomate
1j
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35 Min
Reis mit Meeresfrüchten
1 Std. 15 Min
Grünes Poulet-Curry
55 Min
Tortiglioni mit Salsiccia und Pilzen
35 Min