Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 1 Zweigchen Thymian, Blätter abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Bund Peterli, Blätter abgezupft
- ¾ TL Salz, nach Belieben
- 600 g Kalbsvoressen, in Stücken (2 cm)
- ¼ TL Pfeffer, nach Belieben
- 300 g Rüebli, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Lauch, in Scheiben (5 mm)
- 300 g Champignons, frisch, geviertelt
- 20 g Butter
- 15 g Mehl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1084 kJ / 259 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 Min
Munder Safranrisotto
45 Min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35 Min
Boeuf Bourguignon
2j
Rindsvoressen
1h 50min
Coq au vin
2j
Trutenrollen mit Gorgonzola
1j
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 Min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1j 30 menit
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Züri-Gschnätzlets
50 menit