Urządzenia i Akcesoria
Carac
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Zucker50 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche370 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Ganache
-
dunkle Schokolade in Stücken (2 cm)250 g
-
Vollrahm100 g
Zuckerglasur und Couverture-Punkt
-
Zucker200 g
-
Wasser25 g
-
Lebensmittelfarbe grün15 Tropfen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
2942 kJ /
703 kcal
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Nidletäfeli
2 godz.
Bretzeli
2 godz. 30 min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Wiener Schoggi-Sablés
50 min
Schoggi-Sablés
1 godz. 30 min
Heller Mississippi-Cake
1 godz. 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 40 min
Mailänderli
3 godz.
Schoggistängeli-Cake
1 godz. 10 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min