Bernerplatte
TM6 TM5

Bernerplatte

4.2 (5 ocen)

Składniki

  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 15 g Butter
  • 8 Wacholderbeeren
  • 1000 g Sauerkraut, roh
  • 600 g Rippli, geräuchert
  • 1 Stück Kochspeck, geräuchert (ca. 300 g)
  • 1500 g Wasser
  • 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
  • 100 g Dörrbohnen, über Nacht in kaltem Wasser eingeweicht
  • 1 Berner Zungenwurst (ca. 300 g)
  • 1 Wädli (ca. 400 g), gekocht

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2277 kJ / 544 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
35 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy