Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zweigchen frischer Rosmarin
- 600 g Trutenbrustfilets, ohne Haut, im Schmetterlingsschnitt
- 8 Schmelzkäsescheiben
-
260
g Pancetta, in Scheiben
lub 260 g Parmaschinken, in Scheiben - 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte, halbiert
- 30 g Butter
- 300 g Wasser
- 200 g Weisswein, trocken
- ½ Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
- 20 g Steinpilze, getrocknet, eingeweicht und ausgedrückt
- 5 Tropfen Worcestershire Sauce
- 50 g Rahm, mind. 30% Fettgehalt
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 14238 kJ / 3403 kcal
- Białko
- 263 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 255 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Bolognese
40min
Gemüsesuppe
25min
Zwetschen-Küchlein
1 Std. 30 Min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 Std. 45 Min
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 Min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Schoggi-Roulade mit Orange
3 Std. 45 Min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1小时
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1h 20min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 Min
Polenta mit Champignon-Rahm-Sauce
50min