![Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ac5cb4e5-8436-4d04-9139-84645ce06940/Derivates/17179503-d1ec-4da9-b43d-98142f795961.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zweigchen frischer Rosmarin
- 600 g Trutenbrustfilets, ohne Haut, im Schmetterlingsschnitt
- 8 Schmelzkäsescheiben
-
260
g Pancetta, in Scheiben
lub 260 g Parmaschinken, in Scheiben - 1 Knoblauchzehe
- 1 Schalotte, halbiert
- 30 g Butter
- 300 g Wasser
- 200 g Weisswein, trocken
- ½ Gemüsebouillonwürfel (für 0,5l)
- 20 g Steinpilze, getrocknet, eingeweicht und ausgedrückt
- 5 Tropfen Worcestershire Sauce
- 50 g Rahm, mind. 30% Fettgehalt
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 14238 kJ / 3403 kcal
- Białko
- 263 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 255 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
8h 45min
Bolognese Sauce
3h 15min
Gemüsesuppe
25 min
Kartoffelsalat
1h 5 min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1 godz.
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1h 30min
Fleischbouillon Paste
45min
Forellen mit Gemüsereis
45min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 godz.
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min