Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Peperoni, gemischt, rot und gelb, in Stücken (3 cm)
- 2 EL Olivenöl
- 700 g Rindsvoressen, z. B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 2 EL Mehl
- 2 EL Tomatenpüree
- 1 ½ EL Paprika edelsüss
- 200 g Rotwein
- 1 Dose gehackte Tomaten, aus der Dose (ca. 400 g)
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 8 Kartoffeln, festkochend, mittelgross, mit der Schale (ca. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2057 kJ / 489 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Vanillekipferl
1h 30min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1 Std. 10 Min
Spaghetti Bolognese
40min
Chili con carne
40min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1h 30min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 Min
Poulet mit Kartoffelstock
1 Std. 15 Min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1 Std.
Rindsstroganoff
45 min
Rindsvoressen
1 godz. 50 min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min