Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Peperoni, gemischt, rot und gelb, in Stücken (3 cm)
- 2 EL Olivenöl
- 700 g Rindsvoressen, z. B. Schulter, in Würfeln (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 2 EL Mehl
- 2 EL Tomatenpüree
- 1 ½ EL Paprika edelsüss
- 200 g Rotwein
- 1 Dose gehackte Tomaten, aus der Dose (ca. 400 g)
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 8 Kartoffeln, festkochend, mittelgross, mit der Schale (ca. 800 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2057 kJ / 489 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Munder Safranrisotto
45 min
Spaghetti Bolognese
40 min
Bolognese Sauce
3h 15min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Coq au vin
2h
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Chili con carne
40 min
Gelber Reis mit Poulet
40 min
Fleischbällchen in spanischer Sauce
55 min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40 min
Rindsstroganoff
45 min