
Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
24 sztuki
Składniki
Nadzienie ze szpinaku
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek20 g
-
liści szpinaku baby, świeżych150 - 180 g
-
twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki250 g
-
kaszy manny20 g
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Ciasto ziemniaczane
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki130 g
-
ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki250 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu450 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
Rogaliki
-
jajko roztrzepane, do posmarowania rogalików1
-
ziarna sezamu, białego do posypania rogalików
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
160.5 kcal /
671.8 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
17.9 g
Błonnik
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska