Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem

Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem

4.6 76 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
24 sztuki

Składniki

Nadzienie ze szpinaku
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • liści szpinaku baby, świeżych
    150 - 180 g
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    250 g
  • kaszy manny
    20 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
Ciasto ziemniaczane
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    130 g
  • ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
    250 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    450 g
  • jajko
    1
  • proszku do pieczenia
    1 czubata łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
Rogaliki
  • jajko roztrzepane, do posmarowania rogalików
    1
  • ziarna sezamu, białego do posypania rogalików

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 160.5 kcal / 671.8 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 17.9 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...