Urządzenia i Akcesoria
Rogaliki z ciasta ziemniaczanego ze szpinakiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
24 sztuki
Składniki
Nadzienie ze szpinaku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
150 - 180 g liści szpinaku baby, świeżych
-
250 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
20 g kaszy manny
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Ciasto ziemniaczane
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
250 g ziemniaków, mączystych, ugotowanych ostudzonych (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Rogaliki
-
1 jajko roztrzepane, do posmarowania rogalików
-
ziarna sezamu, białego do posypania rogalików
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.5 g
Kalorie
671.8 kJ /
160.5 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
17.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pierożki z kapustą
2 godz. 30 min
Paluszki serowo-szynkowe
1 godz. 15 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Ciastka marchewkowe z jabłkiem
1 godz. 45 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Rolada chlebowa z jarmużem i kiełbasą
2 godz. 45 min
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min