Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
- 400 克 草蝦仁 ,開背去腸泥
- 20 克 油
- 30 克 嫩薑 ,切片
- 30 克 米酒
- 80 克 新鮮香菇 ,切條
- 250 克 綠花椰菜 ,切小朵
- 100 克 酒釀醬 (酒釀乾燒醬)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 915.7 kJ / 219.1 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 157.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 162.6 mg