Hasselback Potatoes with Shallot Compote

Hasselback Potatoes with Shallot Compote

4.7 10 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese
    2 oz
  • russet potatoes unpeeled, washed well (approx. 6-8 oz ea.)
    6
  • bacon in pieces (½ in.)
    6 slices
  • salt
    ½ tsp
  • fresh ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh rosemary
    1 sprig
  • water
    25 oz
Shallot Compote
  • shallots halved
    6 oz
  • unsalted butter
    1 ½ oz
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • salt
    ½ tsp
  • hot paprika
    ½ tsp
  • fresh ground pepper
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil to brush
    extra virgin olive oil, spray

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 775 mg
Białko 15 g
Kalorie 2038 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...