Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de granos de espelta
- 150 g de fruta deshidratada, p.ej. higos, chabacanos, ciruelas
- 270 g de leche
- 40 g de levadura prensada fresca
- 40 g de miel
- 200 g de harina
- 20 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharadita de sal
- 50 g de pasas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 834 kJ / 199 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Leche de almendras
12j
Flan sin hornear
3 Std.
Caldo loco huasteco
1j
Flan de amaranto
4 godz. 40 min
Nieve de nopal con limón
5 menit
Arroz con pulpo
35min
Cereal de canela
1j
Tamales de frijol Veracruzanos
2 Std.
Mantequilla vegana
6 godz. 10 min
Tarta de camote y anís con chocolate
1 godz. 45 min
Agua de chayote
10 min