Pastel de chocolate y chile

Pastel de chocolate y chile

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 rebanadas

Składniki

Pasta de chile
  • 4 chiles anchos desvenados
  • 300 g de agua muy caliente
Pastel
  • 20 g de pan molido para espolvorear
  • 150 g de azúcar moscabada
  • 100 g de azúcar refinada
  • 180 g de mantequilla
  • 300 g de chocolate en polvo
  • 5 huevos
  • 110 g de harina
  • ¼ cucharada de sal
  • 1 ½ cucharada de polvo para hornear
  • 1 cucharada de canela en polvo
Ganache
  • 30 g de azúcar
  • 230 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 20 g de mantequilla
  • 250 g de chocolate semi amargo en trozos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Białko 8 g
Kalorie 2692 kJ / 641 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...