![Pastel de chocolate y chile Pastel de chocolate y chile](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A5B27899-01D1-4EE8-B21B-1A8527450922/Derivates/FB4AD44F-A905-4FB0-9BEC-BA4FE0F5B7DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta de chile
- 4 chiles anchos, desvenados
- 300 g de agua, muy caliente
Pastel
- 20 g de pan molido, para espolvorear
- 150 g de azúcar moscabada
- 100 g de azúcar refinada
- 180 g de mantequilla
- 300 g de chocolate en polvo
- 5 huevos
- 110 g de harina
- ¼ cucharada de sal
- 1 ½ cucharada de polvo para hornear
- 1 cucharada de canela en polvo
Ganache
- 30 g de azúcar
- 230 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 20 g de mantequilla
- 250 g de chocolate semi amargo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2692 kJ / 641 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Agua de horchata
15min
Sopa de lima yucateca
40min
Betún de chocolate
10min
Pan de muerto
3h
Pan de elote
2h
Pan de chipotle y tequila
1h
Barras de chocolate blanco
Brak ocen
Pay de pasta filo de pistaches y almendras
1h 15 min
Turrón de macadamias
3h
Besos de dama
1h
Pastel Alemán
1u. 10min
Panecillos de queso de cabra
2h