Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g batata
- 50 g abóbora
- 50 g feijão-verde
-
30
g carne de vitela ou borrego
lub 30 g carne de frango, s/ osso e s/ pele ou borrego - 200 g água
- 1 pitada de sal
- Azeite q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 417.1 kJ / 99.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 186.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
O 1º puré de pescada
30min
3 purés de carne - introdução do peru, da couve-flor e dos brócolos
45 min
Puré de pera
15 min
Puré de carne e espinafres
30min
Puré de pera e banana
5 min
Puré de cenoura e batata
30min
Puré de maçã, pera e banana
15 min
Puré de peixe e legumes
35 min
Puré de legumes e carne
40 min
Puré de maçã
15 min
2 purés de legumes - puré base e introdução da alface
30min
O 1º puré de carne
30min