Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g farinha tipo 55
- 50 g farinha integral
- 50 g açúcar amarelo
- 50 g óleo
- 50 g água
- 1 ovo
Recheio
- 300 g pera-rocha cortada em pedaços
- 100 g uvas vermelhas cortadas em metades
- 20 g açúcar amarelo
- 5 g amido de milho
- 1 limão (raspa e sumo)
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1022.2 kJ / 244.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 11.8 mg
Alternatywne przepisy
Crumble de ameixa e avelã
35 Min
Tarte de amêndoa, framboesa e pera
1 Std.
Tarte Tatin de pera
1 Std. 30 Min
Clafoutis de frutos silvestres
30 Min
Crumble de frutos
50 min
Crumble de pera com chocolate
30 Min
Clafoutis de mirtilos
55min
Crumble de banana e pera
30 Min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Tarte de maçã
50 min
Tarte de maçã e pêra
2h
Tarte de maçã para principiantes
45 Min