Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses de vanille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de mascarpone
- 50 g de miel d'acacia ou d'oranger
- 1 banane
- 35 g de pousses d'épinards frais
- 250 g de lait entier
- 100 g de lait de coco
- 100 g d'eau
- 2 œufs
- 140 g de farine
- 50 g de pistaches, non salées et mondées
- 3 kiwis
-
huile de noix de coco
lub huile de tournesol -
1
filet de miel d'acacia
lub 1 filet de miel d'oranger
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1101 kJ / 263 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Glace mangue-Passion
12h
Crabe farci aux herbes
1 godz. 20 min
Soupe de fruits de mer provençale
25 min
Pains à la pomme de terre
12 godz. 45 min
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1h
Tarte aux légumes croquants
1h
Kulfis à la mangue
9h 15min
Bûchettes à la vanille et kumquats confits
50 min
Le merveilleux
3h 40min
Œuf de ferme coulant et chlorophylle de blette (Nicolas Masse)
50 min
Café brésilien
10min
Petit soufflé aux amandes, cœur chocolat
30 min