Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 800 g coxas de frango do campo
- 10 g mostarda
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 50 g vinho do Porto
- 1 limão (raspa e sumo)
Massa
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
Guisado
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2542.9 kJ / 607.8 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 923.5 mg
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45 min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Massa com frango e orégãos
30 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Guisado de frango com chouriço e batata
50min
Arroz de frango com ervilhas
45 min
Bolonhesa
1h 10min
Esparguete com frango
40 min
Penne com carne picada
45 min
Fusilli com carne guisada
50min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h