Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 800 g coxas de frango do campo
- 10 g mostarda
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- 50 g vinho do Porto
- 1 limão (raspa e sumo)
Massa
- 1200 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g massa tipo penne
Guisado
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 200 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 10 g cebolinho picado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2542.9 kJ / 607.8 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 923.5 mg
Alternatywne przepisy
Pernas de frango guisadas com feijão
4h 35min
Guisado de frango com chouriço e batata
50min
Massa guisada com carne
45min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Massa com frango e orégãos
30min
Bolonhesa
1sa 10 dk
Esparguete com frango
40min
Penne com carne picada
45min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Fusilli com carne guisada
50min