Grah i Varivah (Bean Soup)

Grah i Varivah (Bean Soup)

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • onions quartered
    120 g
  • pinto beans, dried soaked overnight, (dried weight)
    220 g
  • water
    1000 g
  • pork sausage, smoked sliced (3 cm)
    250 g
  • bay leaf large
    1
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • ham hock meat, cooked, shredded
    200 g

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 1750 kcal / 7343 kJ
Białko 132 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 129 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...