Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 1 oignon blanc, coupé en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 339.3 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 29.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Chorba tunisienne
45 min
Lentilles à la marocaine
50 min
Purée de pois cassés (bisarra)
45 min
Pains batbout marocains
1 Std.
Riz sauté aux épices et champignons
45 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Tajine de boulettes merlan-sardines, sauce tomate et couscous
1 godz. 15 min
Caviar d'aubergines (Zaalouk marocain)
50 min
Calamar à la coriandre et à l'ail
30 min
Tajine de dorade à la chermoula
40min