Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 1 oignon blanc, coupé en deux
- 1 oignon rouge, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- le jus d'un citron jaune
- 1 c. à soupe de vinaigre balsamique
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 1 c. à café de cumin en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 339.3 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 29.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de pois cassés (bisarra)
45 Min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50 min
Berkoukes (soupe de légumes aux pâtes plomb)
50 min
Lentilles à la marocaine
50 min
Chorba tunisienne
45 Min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Fekkas (biscuits croquants)
45 Min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min