Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
TM5 TM6

Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin

4.3 (7 ocen)

Składniki

  • 30 - 40 g Parmesan, in Stücken (2–3 cm)
  • 300 g Wasser
  • 10 g frische Hefe
  • 1 TL Zucker
  • 40 g Olivenöl, nativ, und etwas mehr zum Einfetten
  • 500 g Pizzamehl
  • 10 g Salz, nach Belieben
  • 250 g Kartoffel, geschält und in dünnen Scheiben (1–2 mm)
  • 1 - 2 Zweigchen Rosmarin, frisch, Nadeln gewaschen und getrocknet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2719 kJ / 650 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
107 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy