![Focaccia mit Birnen und Gorgonzola Focaccia mit Birnen und Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1852BE56-1E7F-463D-8596-13FB5D5E9B54/Derivates/D36E71A9-DE28-4625-8A3D-906479E0F83B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, weich, in Stücken
- 350 g Birnen, z. B. Williamsbirnen ), mit Schale, entkernt und in Stücken (3 cm)
- 200 g Wasser
- 1 TL Zucker
-
20
g frische Hefe
lub 1 TL Trockenhefe -
300
g Pizzamehl
lub 300 g Manitoba-Mehl - 200 g Roggenmehl
- 1 ½ TL Salz
- 150 - 200 g Gorgonzola, in Stücken (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfirsich-Joghurt-Glace
20 min
Teigwaren mit Thonsauce
30min
Spinatwähe
55min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50 Min
Focaccia mit Tomaten
40min
Lachs mit Gemüse-Couscous
40min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Sellerie-Apfel-Suppe
30min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.
Rüeblisuppe mit Minze
35min