Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 100 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Brot, vom Vortag
- 700 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält und in Scheiben (1 cm)
- 300 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 200 g Randen, gekocht, in Scheiben (1-2 cm)
- 100 g Schafs-Ricotta, in Stücken und abgetropft
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
Sauce
- 20 g Mehl
- 20 g Butter
- 300 g Milch
- 50 g Gorgonzola
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Halme Schnittlauch, frisch, zerkleinert (1–2 mm) (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto milanese
30 Min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Polenta mit Pilzragout
45 Min
Spinatwähe
55 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Graupenrisotto mediterran
50min
Risotto
30 Min
Indischer Senf
15min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 godz. 10 min
Zucchetti-Omelette
40 Min
Munder Safranrisotto
45 Min