Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di vermicelli di riso
- 10 g di funghi shiitake secchi a pezzi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm)
- 500 g di carne trita di maiale
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 18 fogli di carta di riso per involtini primavera
- farina tipo 00 q.b.
- acqua q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1124 kJ / 267 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Baklava
1h 30min
Zuppa harira marocchina
40 Min
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 Std.
Milkshake mango e fragole
15min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Langos
5h 10min
Salsa all'aglio per pesce e crostacei
15min
Baklava (vegan)
2 godz. 40 min
Involtini primavera con Affettatutto Bimby®
1 Std.
Pico de gallo
5min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Cous cous marocchino
50 Min