Pizza vegetariana arcobaleno

Pizza vegetariana arcobaleno

4.3 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 pezzi

Składniki

  • 500 g di farina manitoba + q.b.
  • 270 g di acqua
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 - 2 pizzichi di sale + q.b.
  • 300 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 7 - 9 foglie di basilico fresco
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 200 g di mozzarella per pizza a dadini
  • 100 g di cipolla rossa a dadini (1-2 mm)
  • 100 g di zucchina a dadini (1 cm)
  • 100 g di peperone giallo pulito e a dadini (1 cm)
  • 100 g di carota pelata e a dadini (1 cm)
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 659 mg
Białko 25 g
Kalorie 2832 kJ / 676 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 97 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...