Urządzenia i Akcesoria
Schweizer Bauernbrot
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Scheiben
Składniki
Quellstück
-
Paniermehl (siehe Tipp)25 g
-
Wasser50 g
Hauptteig
-
Wasser kalt200 g
-
Bier kalt250 g
-
frische Hefe10 g
-
Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Weizenmehl Type 1050500 g
-
Salz (10-12 g)3 TL
-
rustikales Brotgewürz (opcjonalnie)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
595 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brotgenuss
13 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oberländer
14 godz. 30 min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggen-Schmalz-Brot
16 godz. 10 min
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5 godz. 45 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kommissbrot
15 godz. 30 min