Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quellstück
- 25 g Paniermehl (siehe Tipp)
- 50 g Wasser
Hauptteig
- 200 g Wasser, kalt
- 250 g Bier, kalt
- 10 g frische Hefe
- 200 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 500 g Weizenmehl Type 1050
- 3 TL Salz (10-12 g)
- 2 TL rustikales Brotgewürz (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5h 45min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Bergisches Urbrot
17 Std.
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4h
Bierbrot
2 godz.
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Einfaches Mischbrot
3h 40 min
Vinschgerl
14 Std.
Buttermilchbrot
18 godz.