Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g taze kaşar, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 500 g su
- 1000 g karnabahar, çiçek çiçek ayrılmış (3-4 cm)
- 95 g tereyağı, oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
- 95 g un
- 800 g süt
- 1 ½ tk tuz, ekstra 2 tutam tuz
- 2 tutam karabiber
- 1 - 2 tutam toz muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1689.9 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Ispanak Başı
40 Min
Hünkar Beğendi
1h 5min
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1 Std.
Pastırmalı Patates Salatası
45 Min
Peynirli Karnabahar Çorbası
40 Min
Marine Edilmiş Biberler
55min
Kıymalı Kabak Graten
50 min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1h 15min
İzmir Köfte
1h 5min
Buharda pişmiş karnabahar
30 Min
Turna Yemişli ve Pikan Cevizli Brüksel Lahanası
35 Min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min