Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g taze kaşar, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 500 g su
- 1000 g karnabahar, çiçek çiçek ayrılmış (3-4 cm)
- 95 g tereyağı, oda sıcaklığında, küçük parçalara bölünmüş
- 95 g un
- 800 g süt
- 1 ½ tk tuz, ekstra 2 tutam tuz
- 2 tutam karabiber
- 1 - 2 tutam toz muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1689.9 kJ / 404.3 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Kıymalı Ispanak
45 min
Buharda pişmiş karnabahar
30min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
Patates Püresi
50min
Mor Lahana, Havuç ve Alabaş Salatası
15min
Turna Yemişli ve Pikan Cevizli Brüksel Lahanası
35min
Sıcak Çikolata
10min
Güllaç
3 Std. 25 Min
Ballı Demirhindi Şerbeti
5h 50 min
Karnabahar Püresi Eşliğinde Sebzeli Balık Fileto
40min
Beşamel Sos
15min
Pastırmalı Patates Salatası
45 min