Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hindistan cevizi tozu, sultan lokumlarını kaplamak için
- 500 g süt
- 175 g şeker
- 125 g irmik
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 1 tk şekerli vanilin
- 100 g krema
- fındık, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 15541 kJ / 3712 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 316 g
- Tłuszcz
- 261 g
- Błonnik
- 45 g
Alternatywne przepisy
İrmik Helvası
1 Std. 25 Min
Etsiz Çiğ Köfte
50min
İncir Uyutması
3 Std. 30 Min
Portakallı Lokum
26 godz. 50 min
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26 godz. 50 min
Fındıklı Tahin Pekmez
1h 10 min
Lokumlu Kıtır Çikolata
2 godz. 20 min
Ezogelin Çorbası
1h 5 min
Kabak Tatlısı
7u.
Susamlı Çubuk
1h 20min
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min
Güllü Antep Fıstıklı Lokum
26 godz. 50 min