Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hindistan cevizi tozu, sultan lokumlarını kaplamak için
- 500 g süt
- 175 g şeker
- 125 g irmik
- 100 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 1 tk şekerli vanilin
- 100 g krema
- fındık, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 15541 kJ / 3712 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 316 g
- Tłuszcz
- 261 g
- Błonnik
- 45 g
Alternatywne przepisy
Hindistan Cevizli Havuçlu Kayısı Topları
1 Std. 15 Min
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26 Std. 50 Min
Mercimek Çorbası, Buharda Pişirilmiş Tavuk Şiş ve Sebze
35min
Elmalı Kurabiye
1 Std. 15 Min
Bademli Karamel Şekerlemesi
1 godz. 45 min
Damla Sakızlı Lokum
26 Std. 50 Min
Revani
12h 40min
Cennet Çorbası
40min
Portakallı Lokum
26 Std. 50 Min
Etsiz Çiğ Köfte
50min
Kayısı Topu
20min
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min