Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g krema
- 3 yk un
- 40 g zeytinyağı
- 250 g tavuk göğsü fileto, derisiz, ikiye bölünmüş
- 1500 g su
-
125
g pırasa, sadece beyaz kısmı, dilimlenmiş (3-4 cm)
lub 125 g soğan, parçalara bölünmüş (2-3 cm) - 30 g havuç, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 130 g patates, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 2 tk tuz
- 40 g tel şehriye
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1286.2 kJ / 307.4 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 826.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makedon Usulü Mantar Çorbası
45 min
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30min
Kremalı Domates Çorbası
30min
Portakal Soslu Tavuk Baget
1h 25min
Kıtırlı Challah Ekmeği
1h 30min
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3 Std. 15 Min
Meksika Fasulyeli Domatesli Çorba
30min
Peynirli Sebze Çorbası
35min
Naneli Salata Sosu ve Narenciye Salatası
30min
Çilekli Tiramisu
6 Std. 20 Min
Cennet Çorbası
40min
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50 min