Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aşurelik buğday (ıslatılmamış hali 200 g), yıkanmış, bir gece önceden 800 g sıcak su ile ıslatılıp süzdürülmüş
- 50 g tereyağı, küp küp kesilmiş
- 730 g su
- 300 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (4 cm)
- 1 ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
- 40 g tereyağı
- 1 - 2 tk pul biber
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 7000.5 kJ / 1673.2 kcal
- Białko
- 80.8 g
- Węglowodany
- 149.1 g
- Tłuszcz
- 88.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 50.2 g
- Błonnik
- 25.3 g
- Sód
- 3815.8 mg
Alternatywne przepisy
Keşkül
3 Std. 20 Min
Tarhana Çorbası
25min
Sahlep
20min
Buğdaylı Tavuklu Salata
35min
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20min
Baharat ve Ananaslı Salata Sosu
Brak ocen
Rozbif
5h 30min
Yer Fıstığı Şekerlemesi
1 Std. 30 Min
Vanilya ve Misket Limonlu Ananas
Brak ocen
Beze (Mereng)
2 Std.
Hünkar Beğendi
1h 5min
Cennet Çorbası
40min