Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g aşurelik buğday (ıslatılmamış hali 200 g), yıkanmış, bir gece önceden 800 g sıcak su ile ıslatılıp süzdürülmüş
- 50 g tereyağı, küp küp kesilmiş
- 730 g su
- 300 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş (4 cm)
- 1 ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
- 40 g tereyağı
- 1 - 2 tk pul biber
- Wartości odżywcze
- na 4 porsiyon
- Kalorie
- 7000.5 kJ / 1673.2 kcal
- Białko
- 80.8 g
- Węglowodany
- 149.1 g
- Tłuszcz
- 88.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 50.2 g
- Błonnik
- 25.3 g
- Sód
- 3815.8 mg
Alternatywne przepisy
Tahinli Un Helvası (Tosmankara)
20 min
Dana Stroganoff
1 Std.
Glütensiz Portakallı Cheesecake
5 Std. 30 Min
Keşkül
3 godz. 20 min
Sıvı Karamel
35 Min
Çikolatalı Trüf
3h 25min
Elmalı Çörek
2h 20min
Yılbaşı Ağacı Ekmeği
2h 20min
Quark
15 Std. 20 Min
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 min
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35min
Ekşili Köfte
1h 15min