Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 yumurta
- 30 g su
-
130
g panko (Japon galeta unu)
lub 100 g galeta unu - 350 g tavuk göğsü fileto, derisiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- ¾ tk tuz
- ¾ tk sarımsak tozu
- 60 g beyaz tost ekmeği kabukları alınmış, sekize bölünmüş
- 90 g labne
- 25 g süt
- ayçiçek yağı, kızartmak için
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 249.4 kJ / 59.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 114.3 mg
Alternatywne przepisy
Taze Otlu, Sarımsak ve Soğanlı Ekmek
1sa 10 dk
Çikolatalı Pastacı Kreması
15 dk
Limonata
10min
Sütlü Burger Ekmeği
4sa
Ketçap
1sa 15 dk
Sömelek Köfte
1h
Sütlü Minik Ekmekler
1u. 45min
Pratik Tavuklu Adana Kebap
35 Min
Mozaik Pasta
2sa 15 dk
Tavuk Bulyon
45 Min
Frambuazlı Salata Sosu
10min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 dk