Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g koçbaşı nohut (bk. Öneriler), 1 gece önceden suda bekletilmiş, süzdürülmüş
- 1200 - 1250 g su
- 20 g zeytinyağı
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 200 g domates, ikiye bölünmüş
- 1 adet yeşil acı biber, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 15 g taze zencefil, dilimlenmiş (1-2 mm)
- ¼ tk kimyon
- ¼ tk toz kişniş
- ¼ tk toz zerdeçal
- ⅛ tk toz acı biber
- ¼ tk garam masala baharat karışımı
- 1 ¼ tk tuz
- 30 g limon suyu
- 2 - 3 dal kişniş yaprağı, süslemek için
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1513 kJ / 361 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 15 g
Alternatywne przepisy
Yavaş Pişirilmiş Nohut
26 Std. 5 Min
Yulaflı Sebze Köftesi (Bebek Yemeği)
50 min
Bearnez Soslu Bonfile
Brak ocen
Kıtırlı Challah Ekmeği
1 Std. 30 Min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 Min
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Domatesli Biberli Ciger (Bebek Yemeği)
30 Min
Ketojenik Yuvarlak Ekmekler
1h 15min
Patatesli Pratik Ekmek
12h
Bulgurlu Kıymalı Ispanak
30 Min
Kuru Fasulye
10 Std.
Zeytinyağlı Pırasa
30 Min