Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g tereyağı
- 30 g riviera zeytinyağı
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 80 g pirinç
- 15 g ev yapımı tavuk bulyon ezmesi
- 500 g derisiz, kemiksiz, tavuk kalçası, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 50 g sap kereviz, parçalara bölünmüş (3 cm)
- 2 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
- 1 adet defne yaprağı, kurutulmuş
- 10 adet tane karabiber
- 1250 g su
- 100 g bezelye, dondurulmuş
- 2 yumurta sarısı
- 6 yk limon suyu
- 5 g maydanoz yaprağı, taze, ince kıyılmış
- 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1367.6 kJ / 327.2 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Taneli Sebze Çorbası
50 min
Fesleğenli Arpa Şehriyeli Tavuk
30 dk
Tavuk Bulyon
45 min
Karışık Sebzeli Vejetaryen Fideua
Brak ocen
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40 min
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5 dk
Ekmek Köfteli Tavuk Suyu Çorbası
1 godz. 5 min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40 min
Tavuk Suyu
1h 10min
Ballı Bademli Pasta
30 dk
Zeytinyağlı Pırasa
30 dk