Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 1 morcilla de Burgos cortada en rodajas
- 1 diente de ajo
- 1 rama de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de jamón serrano
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 800 - 850 g de agua
-
1
pastilla de caldo
lub 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2476 kJ / 592 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Lentejas con oreja al vinagre balsámico
30min
Tortilla de patatas con chorizo
45min
Judía blanca de ayuno
9h 15min
Alitas de pollo con cebolleta al curry
35 Min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Patatas a la riojana
40min
Arroz con ternasco y borraja
1h
Macarrones con tomate y chorizo
25 min
Judías blancas con chorizo
40min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Pochas guisadas con pato
1h 10min
Arroz a lo pobre
40min