Lentejas con morcilla de Burgos

Lentejas con morcilla de Burgos

4.4 120 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 350 g de lentejas pardinas
  • 1 morcilla de Burgos cortada en rodajas
  • 1 diente de ajo
  • 1 rama de perejil fresco (solo las hojas)
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 75 g de jamón serrano
  • 1 cucharadita de pimentón dulce
  • 800 - 850 g de agua
  • 1 pastilla de caldo
    1 cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 32.8 g
Kalorie 2476 kJ / 592 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 12.3 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...