Lentejas con morcilla de Burgos

Lentejas con morcilla de Burgos

4.4 115 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • de lentejas pardinas
    350 g
  • morcilla de Burgos cortada en rodajas
    1
  • diente de ajo
    1
  • de perejil fresco (solo las hojas)
    1 rama
  • de cebolla en cuartos
    150 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de jamón serrano
    75 g
  • de pimentón dulce
    1 cucharadita
  • de agua
    800 - 850 g
  • de caldo
    1 pastilla
    1 cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 592 kcal / 2476 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...