![Lentejas con morcilla de Burgos Lentejas con morcilla de Burgos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27816026-5B57-476C-8179-2CCD8EC642ED/Derivates/45209292-3D06-424A-9F39-A2B2011707E3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 1 morcilla de Burgos cortada en rodajas
- 1 diente de ajo
- 1 rama de perejil fresco (solo las hojas)
- 150 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de jamón serrano
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 800 - 850 g de agua
-
1
pastilla de caldo
lub 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2476 kJ / 592 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
Alternatywne przepisy
Macarrones con tomate y chorizo
25 min
Judías blancas con chorizo
40 min
Arroz con ternasco y borraja
1 godz.
Arroz a lo pobre
40 min
Judía blanca de ayuno
9hod. 15min
Arroz con aceitunas de lata
1 godz.
Pochas a la navarra
40 min
Patatas a la riojana
40 min
Lentejas con setas y morcilla
3h
Garbanzos a la catalana
35 min
Garbanzos con arroz
35 min
Lentejas guisadas
50min