Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa laminada
- 200 g farinha tipo 65
- 160 g manteiga
- 50 g água
- 1 c. sopa de açúcar
- 100 g açúcar amarelo
- 2 ovos
- 120 g doce de framboesa
- 2 peras grandes c/ casca
- Geleia de alperce q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1854.4 kJ / 443.2 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 27.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã
1h
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2 Std. 20 Min
Tarte de cereja e amêndoa
55min
Bolo de cenoura delicioso
50min
Semi-frio de requeijão e maracujá
4h 30min
Bolo fresco de morango
3h
Tarte de pera e amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo de cranberries e pistácios
1h
Cheesecake de framboesa
4óra 20p
Bolo de limão e amêndoa
50min
Semifrio de framboesa
8h 20min
Bolo de maçã e noz
1h 5min