Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 6 gemas de ovo
- 120 g leite
- 30 g leite em pó
- 6 claras de ovo
- 150 g açúcar
- 180 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
Cobertura
- 150 g manteiga
- 390 g leite condensado
- 150 g leite em pó
- 250 g queijo mascarpone
Molho
- 200 g água
- 40 g leite em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g leite condensado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2180.4 kJ / 521.1 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 289.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bomba de chocolate branco e framboesas
3 godz. 45 min
Brigadeirão
1h 45min
Bolo de chocolate
1h 40min
Gelado de manjerona
8h
Bolo de chocolate
1h 20 min
Bolo de iogurte com creme de manteiga
1h
Bolo cassata
40min
Torta de chocolate
1h
Bolo de fubá
50min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1h
Bolo de chocolate riscado
1h
Cocadas
1h 30min