Maki sushi

Maki sushi

4.8 140 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

Arroz
  • de sal
    2 cucharadita
  • de vinagre de arroz
    50 g
  • de azúcar
    15 g
  • de agua
    1000 g
  • de arroz de grano redondo
    300 g
Maki sushi
  • de alga nori (de 20x10 cm)
    6 láminas
  • de wasabi en pasta
    10 - 15 g
  • de lomos de salmón fresco sin piel ni espinas (en 12 bastones de 1x10 cm)
    100 g
    100 g de lomo de atún rojo, (en 12 bastones de 1x10 cm)
  • de aguacate (en 12 bastones de 1x10 cm)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 253 kcal / 1061 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 5.1 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...