Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ziegenkäse-Soufflé und Lauch
- Butter zum Einfetten
- 40 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 130 g Milch
- 140 g frischer Ziegenkäse
- ½ TL Salz
- 2 Eier, getrennt
- 500 g Wasser
- 300 g Lauch, nur die weissen Teile, in Ringen (5 mm)
- 50 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
Joghurtsauce
- 60 g frischer Ziegenkäse
- 125 g Joghurt
- 6 Stängel Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Fleischvögel mit Gemüse
1 Std.
Kalbsmilken mit Weissweinsauce
Brak ocen
Avocadosuppe mit Garnelen
15 Min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Frühlingsröllchen
30min
Würzige Fleischbällchen mit chinesischen Gemüse-Nudeln
1 Std. 20 Min
Amarettini-Parfait
5 godz. 50 min
Klassische Lasagne
2 Std. 5 Min
Knusprige Truten-Linsen-Meatballs
Brak ocen
Bohneneintopf mit Fleischbällchen
45min
Pizza "Tricolore"
1 Std. 45 Min
Blumenkohlsalat mit Nüssen und Süsskartoffeln
40min