Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ziegenkäse-Soufflé und Lauch
- Butter zum Einfetten
- 40 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 130 g Milch
- 140 g frischer Ziegenkäse
- ½ TL Salz
- 2 Eier, getrennt
- 500 g Wasser
- 300 g Lauch, nur die weissen Teile, in Ringen (5 mm)
- 50 g rote Peperoni, in Würfeln (1 cm)
Joghurtsauce
- 60 g frischer Ziegenkäse
- 125 g Joghurt
- 6 Stängel Schnittlauch, frisch, in Röllchen
- 2 - 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30 min
Frühstücksei mit Speck und Peperoni
35 min
Frozen Sangria (Mallorca)
4h 10min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Langusten auf Glasnudeln
30 min
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45 min
Das Weisse vom Ei-Omelette
35 min
Kaffee-Granita
8 Std. 10 Min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40 min
Cassata-Creme
20 min
Spaghetti mit Lammragout
50 min
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min