Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 茶匙 肉桂粉
- 55 克 糖
- 250 克 高筋麵粉 ,多備一些撒粉用
- ½ 茶匙 鹽
- 1 茶匙 小荳蔻粉
-
10
克 新鮮酵母
lub 1 茶匙 乾酵母粉 - 1 顆 蛋 ,打散 (麵糰和刷上色用)
- 125 克 牛奶
- 65 克 奶油 ,切塊,置於室溫軟化
- 20 克 珍珠糖 (小型)
- Wartości odżywcze
- na 1 個
- Kalorie
- 927.5 kJ / 222.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 33.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.2 g